Skadedyrshop  Pelias.no

Vurderer du profesjonell bistand?

Banner skadedyrshop

 

Kakerlakker er blant de eldste nålevende insekter. De har eksistert på jorden i nesten uforandret form i tre hundre millioner år. På denne websiden tar vi for oss de vanligste artene i Norge:

Atferd og biologi

Tysk kakerlakk

Kakerlakker er nærmest flattrykte og har et stort brystskjold som skjuler hodet når man ser dem ovenfra. Kraftige ben gjør dem i stand til å komme seg raskt i skjul når de føler seg truet. En kakerlakk har antenner like lange som kroppen.

Kakerlakker er nattaktive dyr. De er omtrent altetende. Man finner dem ofte i nærheten av søppel og matavfall, som er rike næringskilder. Forøvrig liker de varme, fuktige og mørke steder.

Markkakerlakk er den eneste arten av kakerlakk som forekommer naturlig i Norge. Markkakerlakken lever utendørs og regnes ikke som skadedyr.

alertikonAlle de kakerlakk-artene vi regner som skadedyr i Norge, er tropiske arter. Det gjelder Orientalsk kakerlakk, Amerikansk kakerlakk og Tysk kakerlakk.

I nesten alle tilfeller i Norge, der en bygning er angrepet av kakerlakker, er det Tysk kakerlakk vi har med å gjøre.

Skadeomfang og risiko

Kakerlakk i håndenKakerlakker som skadedyr rammer private, bygårder, næringsmiddelbedrifter, restauranter og andre institusjoner.

Kakerlakker utgjør et alvorlig hygieneproblem, fordi kakerlakkene beveger seg fra søppel / matavfall / kloakk til matvarer og lignende. De er smittespredere, blant annet av Salmonella. Av denne grunn er det opprettet flere statlige kontrollorganer til beskyttelse av forbrukerne.

Bekjempelse av kakerlakker er alltid viktig, men særlig i næringsmiddelbedrifter og matvarehandel, siden kakerlakkene ofte spres ved at de følger med matvarene fra ett sted til et annet.

Bekjempelse

Ved bekjempelse av kakerlakker må et omfattende program gjennomføres. Programmet består av kartlegging, bekjempelse og etterkontroller.

Dette er et komplisert opplegg som må utføres av trenet personell. Dersom jobben ikke gjøres skikkelig,er det stor fare for at problemet oppstår på nytt etter noen uker.

View the embedded image gallery online at:
http://kakerlakker.no/kakerlakker-som-skadedyr#sigFreeIdbf4109908d

Ønsker du å se på produkter og informasjon om hvordan bli kvitt kakerlakker kan du se våre produkter i skadedyrshoppen.